Wielertoeristenclub twintigachttien is een recreatieve wielerclub die sinds maart 2016 actief is op het Antwerpse Zuid. Onze wielerclub wil sportieve inwoners van de wijken 2018, 2000 en (ver) daarbuiten samenbrengen in een gezellige vriendenclub.

Wekelijks staat er minstens één fietstocht op het programma, op zaterdag of zondag. De afstand van de tochten varieert. Doorgaans vertrekken onze tochten vanop het Antwerpse Zuid, maar even regelmatig trekken we eropuit om deel te nemen aan toertochten over het hele land. Welke tochten precies op het programma staan, maken we in een maandelijkse agenda ruim op tijd bekend via onze verschillende communicatiekanalen. Naast onze tochten in het weekend, doen we vanaf half maart ook elke donderdagavond een trainingstocht(je).

Snelheid of afstand zijn geen prioriteit bij WTC twintigachttien, maar natuurlijk is een beetje sportieve uitdaging ons niet vreemd. Vanaf dit jaar zal er steeds in twee ploegen gereden worden. Een zogenaamde A-ploeg, voor de meer geoefende wielertoeristen, waarbij de gemiddelde snelheid ongeveer 27-28 km / uur bedraagt.

Daarnaast is er een zogenaamde B(elevings)-ploeg, voor de meer recreatieve fietsers. Deze B(elevings)-ploeg is een echte instapploeg, met een gemiddelde dat rond 23 km / uur ligt. Deze B(elevings)-ploeg moet fietsen in groepsverband mogelijk maken voor iedereen die nog maar een beetje sportief is. 

De uitvalsbasis van WTC twintigachttien is Café De Nieuwe Linde, gelegen op de grens tussen de Antwerpse wijken 2018 en 2000. Onze wielertochten die vertrekken vanuit Antwerpen, zullen doorgaans eindigen op het gezellige terras van ‘De Nieuwe Linde’. Het café biedt ons ook voldoende ruimte om clubvergaderingen te houden of in de toekomst andere activiteiten te organiseren.

Maak hier kennis met wie achter WTC twintigachttien zit.

Instagram